Adu-ți acțiunile primite ca SOP la Investimental

Ai rezidență fiscală în România, lucrezi la o companie americană și ai primit acțiuni în cadrul pachetului de beneficii ca Stock Option Plan? Dacă ai primit acțiunile cu mai mult de 1 an în urmă și vrei să le vinzi, impozitul pe profit pe care trebuie să-l plătești la fiscul român este de doar 1%, față de 10% cât trebuie să plătești dacă vinzi acțiunile respective printr-un broker străin. Chiar dacă ai primit acțiunile de mai puțin de 1 an și vrei să le vinzi, vei avea de plătit un impozit pe profit de doar 3%. Transferă-le la Investimental fără niciun cost de transfer perceput de Investimental.

Exemplu: Primești gratuit acțiuni în SOP în valoare de 100.000 USD. Dacă le vinzi prin intermediul Investimental, impozitul pe profit pe care trebuie să-l plătești este de 1.000 USD. Prin intermediul unui broker străin, impozitul pe care ar trebui să-l plătești este de 10.000 USD.

Clienții noștri au transferat deja acțiuni primite în SOP de la META și ADOBE. Scrie-ne la brokers@investimental.ro și te ajutăm și pe tine să faci transferul repede și să-ți optimizezi sarcinile fiscale.

De ce SOP + Investimental = Love Profits

  • Pentru tranzacțiile realizate prin intermediul nostru, impozitul se reține la sursă și nu va trebui să îl declari și să îl plătești singur la fiscul român.
  • Investimental este Qualified Intermediary în relație cu fiscul american, ceea ce înseamnă că dividendele pe care le primești de la companie vor fi impozitate cu 10%; prin intermediul brokerilor neautorizați de fiscul american în această calitate, impozitul pe dividende este de 30%;
  • Nu percepem comisioane pentru dividendele primite de la companie;
  • Beneficiezi de comisioane de tranzacționare mai scăzute dacă vei parcurge cel puțin 1 modul InvestiMentor – programul nostru de educație financiară;
  • În situația în care dorești ca dolarii obținuți din vânzarea de acțiuni pe bursa americană să-i schimbi in RON, vei beneficia de un curs negociat de Investimental cu banca parteneră și nu vei plăti comision de schimb valutar;
  • Investimental nu percepe comision de transfer de cash din/în contul de investiții;
  • Poți realiza tranzacții cu acțiuni americane și în extended hours, ceea ce îți permite să obții cotații chiar și mai bune decât în timpul programului standard de tranzacționare, dacă condițiile de piață sunt favorabile.