Oferte si alte operatiuni

 

  • Investește în companii de top
  • Acțiuni listate la 16 dintre cele mai mari burse de valori din lume
  • Alege din peste 3000 de acțiuni cu deținere

Investițiile în acțiuni au devenit ușor accesibile, deoarece oamenii sunt acum capabili să cumpere acțiuni cu doar câteva clickuri.

Oferte si alte operatiuni

Investițiile în acțiuni au câștigat popularitate în 2020, după prăbușirea pieței bursiere cauzată de criza Covid-19. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză – trăim într-un mediu cu rate ale dobânzii scăzute, deoarece băncile centrale majore și-au relaxat politica monetară. Înseamnă că economisirea de bani prin instrumente sigure (de exemplu, conturi de economii sau obligațiuni de stat) a devenit extrem de grea sau, în multe cazuri, imposibilă. În afară de aceasta, firmele de brokeraj la nivel mondial au făcut ca tranzacționarea acțiunilor să fie simplă, convenabilă și cu costuri reduse

Avantaje si dezavantaje

Avantaje

Pe măsură ce corporațiile emit acțiuni pentru a strânge fonduri, finanțare pentru a își desfășura activitatea, acționarii au dreptul să primească dividende și drept de vot, deoarece investitorii dețin din punct de vedere tehnic o parte a companiei (acea porțiune depinde de mărimea investiției lor).

Dezavantaje

Prețul unei acțiuni ar putea scădea sau crește – fluctuațiile prețului acțiunii sunt cauzate de modificări ale ofertei și cererii de acțiuni. În general, dacă compania are o afacere de succes cu perspective promițătoare, prețul acțiunii sale ar trebui să crească.

Nivel de risc

Mic

În general, se spune că traderii aplică adesea analize tehnice, în timp ce investitorii pe termen lung se concentrează exclusiv pe elementele fundamentale.

Articole recomandate
Nu rata noutățile

Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, Bursa pe Bune. În plus, clienții au acces la rapoartele zilnice Zori de Bursă și rapoartele Flash Rezultate Financiare.

Esti gata sa investesti? - Investimental.ro
Ești gata să investești?

Începe de azi, e simplu.

Poți începe să tranzacționezi în 15 min. Cu deschidere de cont și alimentare incluse.