De ce?

De ce? - Investimental

Ovidiu Dumitrescu

În 2003 Ovidiu își începe cariera în domeniul financiar iar în 2011 s-a alaturat efortului de a dezvolta ce urma sa devina principalul broker de retail de pe piața din România. Și cum un partener bun e cea mai buna investiție, Ovidiu a acceptat o provocare noua de a face lucruri cu sens – și de a găsi un sens prin ceea ce face alături de echipa sa.

În primul rând, de ce „de ce”? La începuturi ai de răspuns la multe întrebări, dintre care prima este „de ce?”. Asta pentru că atunci când începi să faci un lucru este bine să știi de ce îl faci, care e, până la urmă, scopul final. Dacă nu uiți „de ce”, cum, unde, când și cât își găsesc mult mai simplu răspuns iar rezultatul final are mult mai multe șanse să te facă nu doar mai puternic, mai bogat sau mai celebru ci pur și simplu fericit.

De ce era nevoie de un nou broker în România? Dacă piața noastră de capital ar fi atât de înfloritoare pe cât ar putea să fie iar noi ne-am propune să fim doar un alt broker atunci am înțelege întrebarea. Investimental își dorește să fie mult mai mult de atât. Împreună cu toți cei care vor să ne stea alături vrem să aducem bursei noastre strălucirea pe care de multă vreme o visăm cu toții.

De ce în România? Pentru că deși e mai dificil decât în alte părți (vezi Țările Baltice sau Cipru sau Olanda) România e țara noastră și avem rădăcini adânci aici. Pentru că atunci când va veni vremea să „transmitem torța” unei noi generații am dori să avem cu adevărat ce să transmitem și, mai ales, cui. Ne place să credem că asta îți dorești și domnia ta, cititorule.

Suntem convinși că un broker poate și trebuie să fie mai mult decât un loc unde vinzi și cumperi acțiuni, obligațiuni sau alte instrumente financiare. El îți poate oferi soluțiile de care ai nevoie pentru ca nu doar bursa ci tot capitalismul ăsta „hain” să înceapă să lucreze din ce în ce mai mult pentru tine, fără să fie nevoie să fii milionar pentru asta.

Ca toate începuturile și al nostru va fi greu. Vom începe modest, ne vom împiedica uneori, poate vom și dezamăgi câteodată doar că vom avea mereu grijă să ne ridicăm, să îndreptăm lucrurile și să mergem mai departe. Va fi așa pentru că avem viziunea unui alt mod de a face lucrurile, o cale în care respectul reciproc ghidează o relație între cei care economisesc, cei care dezvoltă afaceri și întreaga lume care se dezvoltă (și, mai ales, care se poate dezvolta) în jurul lor. Nu-i un proiect de o zi sau un an și poate nici de un deceniu, dar pentru noi e OK să avem răbdare fiindcă înțelegem de ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole recomandate
Nu rata noutățile

Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, Bursa pe Bune. În plus, clienții au acces la rapoartele zilnice Zori de Bursă și rapoartele Flash Rezultate Financiare.

Esti gata sa investesti? - Investimental.ro
Ești gata să investești?

Începe de azi, e simplu.

Poți începe să tranzacționezi în 15 min. Cu deschidere de cont și alimentare incluse.