Ghid alimentare cont

Primul pas este să te autentifici în Portal.

În procesul de deschidere de cont este necesară înregistrarea unui cont bancar în relația cu Investimental pe care să îl poți utiliza pentru alimentări. Totodată, dacă dorești să adaugi un alt cont bancar din care să efectuezi o plată, poți înregistra contul bancar prin introducerea IBAN-ului și a extrasului de cont în meniul Bani, secțiunea Codurile IBAN. Pentru efectuarea operațiunii de alimentare a contului de tranzactionare, gasești toate informatiile necesare în secțiunea Alimentări.

Astfel, în această secțiune afli detalii de plată prin selectarea codului IBAN din care dorești să efectuezi transferul și a contului de tranzacționare unde poate ajunge suma transferată.

captura de ecran din Portalul Investimental sectiunea alimentari

Vei observa că Portalul îți va afișa contul bancar al Investimental în care sumele pot ajunge cel mai repede în funcție de IBAN-ul selectat de tine, precum și detaliile de plată pe care le poți introduce în aplicația ta de internet banking din care inițiezi plata.

Poți efectua transfer intrabancar (plată din contul tău deschis la una din băncile la care are și Investimental cont deschis) sau transfer în limita sumei de 50.000 lei dintr-un cont bancar deschis la o bancă înregistrată în sistemul “Instant Payment”, administrat de Transfond (este important ca și banca beneficiară să fie înscrisă în același sistem). Sistemul Instant Payment funcționează în regim 24/7/365.

Odată ce plata a fost procesată de către bancă și suma apare creditată în contul bancar al Investimental, operațiunea de alimentare este înregistrată în contul tău de tranzacționare. Plățile interbancare durează mai mult timp, în funcție de ora la care a fost efectuată plata, momentul procesării de către bancă și valuta transferului. Un transfer interbancar în RON, respectiv EUR poate fi efectuat în contul bancar Investimental în aceeași zi, dacă ai transmis ordinul de plată către bancă până la ora 12:00, altfel operațiunea poate dura 1-2 zile lucrătoare.

Plățile în valuta USD pot dura mai mult timp, în funcție de băncile corespondente ale băncii plătitoare, respectiv băncii beneficiare. În cazul în care efectuezi plata dintr-un cont denominat în altă valută, decât valuta contului bancar al Investimental, banca poate efectua operațiunea de schimb valutar fără informarea în prealabil.

Pentru a evita astfel de situații, vei observa că in momentul în care selectezi un cont de tranzacționare cu o valută diferită de cea a contului bancar selectat din care dorești să efectuezi plata, vei putea transfera sumele direct în contul nostru bancar, având aceeași valută precum cea din care faci plata. Ulterior, schimbul valutar va fi efectuat de către Investimental, conform detaliilor afișate în Portal.

captura ecran din Portalul Investimental cu Exemplu detalii privind alimentarea dintr-un cont bancar denominat în RON către cont de tranzacționare denominat în EUR

Alimentarea contului de tranzacționare se vizualizează în raportul “Activitate” din Investimental BVB, în cazul transferurilor în RON și EUR, precum și în Investimental Global, secțiunea “Account Transactions” în cazul transferurilor în USD.

Investimental BVB

captura ecran sectiune activitate Investimental BVB

Investimental Global

captura ecran sectiune tranzactii Investimental Global

Articole similare
Nu rata noutățile

Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, Bursa pe Bune. În plus, clienții au acces la rapoartele zilnice Zori de Bursă și rapoartele Flash Rezultate Financiare.

Esti gata sa investesti? - Investimental.ro
Ești gata să investești?

Începe de azi, e simplu.

Poți începe să tranzacționezi în 15 min. Cu deschidere de cont și alimentare incluse.