Ghid retragere numerar

În Portal, operațiunea de retragere se inițiază din meniul Bani, secțiunea Retrageri:

Te rugăm să completezi informațiile referitoare la contul de tranzacționare din care dorești să retragi numerar, suma în valuta contului de tranzacționare selectat, precum și codul IBAN în care dorești să primești banii. Apasă apoi butonul “Retrage”. Inițierea retragerii este confirmată apăsând butonul “Confirm” în fereastra care apare.

Ulterior, poți urmări statusul retragerii din secțiunea Raport:

captura ecran exemplu raport in Portalul Investimental

Plata este preluată de către echipa Investimental și va fi procesată în aceeași zi dacă suma este disponibilă în contul tău de tranzacționare sau în data în care soldul de cash decontat acoperă suma din solicitarea de retragere. Solicitările de retragere în conturi bancare deschise la aceleași bănci la care are și Investimental deschise conturi, se vor procesa intrabancar pentru a asigura rapiditatea transferului. Tot pentru rapiditatea și optimizarea operațiunilor de transfer, utilizăm sistemul “Instant payment” (transferuri efectuate între 2 bănci înregistrate în acest sistem, dacă banca în care ai inițiat transferul este în acest sistem).

Asemenea alimentărilor contului de tranzactionare dintr-o altă valută (exemplu alimentare cont tranzactionare USD, din cont bancar RON), poți efectua operațiunea inversă, direct din cont de tranzacționare de USD, către cont bancar RON, prin efectuarea schimbului valutar de către Investimental, conform detaliilor afișate în Portal.

captura ecran exemplu retragere Portal Investimental

În cazul acestor tipuri de retrageri, este important de reținut faptul că dacă ai deja un cod IBAN înregistrat în valuta din care dorești să efectuezi retragerea, atunci IBAN-ul în care poți retrage sumele este cel cu valută similară. Te întrebi de ce? Ei bine, Investimental poate efectua schimburi valutare doar în vederea tranzacționării. Altfel, dacă nu ești în această situația vei putea retrage liniștit numerarul în conturile bancare din altă valute.

Notă: Pentru a solicita o plată într-un cont bancar, acesta trebuie înregistrat în sistemul Investimental, confirmarea contului IBAN făcându-se printr-o operațiune anterioară de alimentare.

Imediat ce plata a fost procesată în sistemul intern al Investimental, operațiunea de retragere este afișată în aceeași secțiune numită Raport din Portal.

Articole similare
Nu rata noutățile

Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, Bursa pe Bune. În plus, clienții au acces la rapoartele zilnice Zori de Bursă și rapoartele Flash Rezultate Financiare.

Esti gata sa investesti? - Investimental.ro
Ești gata să investești?

Începe de azi, e simplu.

Poți începe să tranzacționezi în 15 min. Cu deschidere de cont și alimentare incluse.