Avantajele investițiilor în PIES vs. investiția tradițională

Într-o epocă în care tranzacționarea on-line nu mai este un produs de nișă, iar ordinele de tranzacționare pot fi lansate cu tot felul de parametri sofisticați, e OK să nu ți se pară evident din primul moment la ce folosesc aceste ”PIES”.

Răspunsul scurt este că, folosind PIES, execuția deciziilor tale de investiție se poate face mai simplu, mai rapid, mai sigur și mai exact.

  • Mai simplu: Ce poate fi mai simplu decât să lansezi un ordin de tranzacționare on-line? Alegi simbolul, cantitatea și prețul. Apoi confirmi și … gata, ordinul este în piață.

Doar că lucrurile se complică, dacă trebuie să faci asta pentru mai multe simboluri, să te uiți apoi la cum s-a executat fiecare, să urmărești ponderile, ca să vezi când sunt depășite și apoi să faci din nou calculele pentru a readuce structura portofoliului la cea dorită.

Cu PIES nu mai trebuie să treci prin toate aceste etape. Te poți concentra pe alegerile tale, pe logica investițiilor tale și pe structura pe care vrei să o menții. Sistemul face apoi partea ”plicticoasă” pentru tine. În felul ăsta, investițiile devin mult mai simplu de implementat.

  • Mai rapid: PIES îți poate economisi foarte mult timp pentru că nu mai trebuie să completezi și să trimiți separat 5, 10, 15, 20 ordine pentru simboluri diferite. Doar selectezi companiile în care vrei să investești și alegi ponderile. Apoi, dacă contul este alimentat, apeși un buton pentru a lansa toate ordinele de care ai nevoie pentru a-ți implementa strategia.

Astfel, îți rămâne mai mult timp pentru celelalte chestii care îți plac. Fie că e vorba de a gândi strategii de investiții, fie de a merge la alergat în parc sau pur și simplu a te relaxa cu o carte sau un film, PIES îți lasă mai mult timp, pentru că face investițiile mai rapide.

  • Mai sigur: De la teorie la practică drumul poate fi unul lung. Chiar dacă ai ales cele mai bune companii pentru portofoliul tău, poți fi pus în dificultate de un calcul greșit. Fie că e vorba de câți bani trebuie să aloci fiecărui simbol sau câte acțiuni înseamnă suma respectivă, când tranzacționezi trebuie să ai grijă la calcule.

Cu PIES calculele le face sistemul pe baza listei de acțiuni și a ponderilor setate de tine. Asta înseamnă să ai mai puține locuri în care să greșești și deci investiții mai sigure.

Poate că PIES nu sunt potrivite pentru orice tip de investitor, dar dacă pentru tine sunt importante confortul, viteza și siguranța atunci vei dori să încerci acest mod nou de a investi.

Spor la ”copt” investiții gustoase! 😉

 

Articole similare