Este ușor să îți deschizi cont?

În ultimii ani toată lumea se laudă cu platforme în care „simplu” și „rapid” sunt cuvintele cheie și fiindcă timpul nostru e prețios (episodul ala din The Boys n-o să se vadă singur) de multe ori suntem atrași de cea mai rapida soluție.

“mi-am deschis contul în 2 minute”,

“văd clar butoanele de Cumpără și Vinde, deci deja sunt expert la chestia asta cu investitul”.

Nu vrem sa părem cei care-ți strică petrecerea, dar rapid, bun și ieftin nu pot coexista. Alege maxim două.

Cu alte cuvinte, dacă un intermediar scoate în față că serviciile sale sunt ieftine și rapide, oare sunt ele potrivite pentru tine? Ai perceput oare minusurile implicate, pentru a lua în final decizia de a tranzacționa prin acea platformă?
Caută o platformă în care scopul nu e de a da cel mai rapid click ci alege-o pe cea care răspunde cel mai bine cerințelor tale privind calitatea serviciilor și costurile asociate. Ai cumpăra o canapea văzând doar o poza pe un site? Sau ți-ai alege mașina doar fiindcă ți se promite livrarea mâine? Găsește brokerul care-ți oferă și un program educațional și informații suficiente pentru tranzacționare dar și informații clare și corecte despre instrumentele pe care le tranzacționezi. Și informează-te și din alte surse, nu doar din ce îți spunem noi sau alți brokeri.

A, să nu uităm, fiindcă tot era vorba de viteză. În trecut, poate era o problemă, cel puțin în România unde până acum câțiva ani trebuia să semnezi pe hârtie deschiderile de cont, iar documentele să le primești prin poștă. Odată cu modernizarea legislației ASF, orice broker autorizat la BVB poate deschide cont online, procedura fiind una similară cu platformele internaționale. 

Articole similare