Oamenii Investimental

Mihaela Bîciu

În 1997 Mihaela își începea cariera ca analist financiar. În 2022, după peste două decenii și jumătate de experiență în piața financiară, răstimp în care a condus un business de succes, a devenit membru al consiliului de administrație al Bursei de Valori București și a devenit cel mai longeviv director general al unei societăți de brokeraj din România, Mihaela a hotărât că e vremea unei schimbări.

Dincolo de planuri de business, produse, servicii, comisioane, dincolo de soluții eficiente și marketing inteligent, dincolo de întâlniri, finanțări și bottom line-uri, dincolo de toate, Investimental e despre oameni. Oamenii care îl susțin, oamenii care îl dezvoltă și oamenii care ii vor deveni clienți. Oamenii sunt catalistul proiectului și punctul sau terminus. Sigur, asta ar trebui să fie valabil pentru orice proiect, fie el start-up sau un business cu vechime în piață, dar pentru cate dintre ele e primordial, în fapt, principiul de a prioritiza oameni: angajați, parteneri, clienți? Daca Ovidiu vă povestea De ce? eu o să trec sumar prin Cu cine? și Despre cine? 

Investimental e un proiect susținut și dezvoltat de oameni verticali, autentici, profesioniști și de succes. Nu foarte multe businessuri se pot lauda cu asta. Există foarte mulți oameni de succes a căror integritate e pusa sub semnul întrebării (de către media, foști parteneri, foști angajați). Există oameni autentici și de succes, dar ale căror valori în viață sunt cel puțin dubioase. Există nenumărate exemple de oameni care, în ciuda unei verticalități morale și al unui profesionalism de necontestat, nu au reușit să construiască ceva de succes, fie la nivel de echipa, fie la nivel personal (absenta succesului nu e blamabila, dar atingerea lui în timp ce îți păstrezi fibra morala e lăudabilă). Exemple de proiecte și inițiative în care atât acționariatul cât și echipa întrunesc toate aceste valori simultan sunt mai degraba rare. Sunt convinsă că aveți și voi exemplele voastre, dar nu cred că sunt multe.   

Până la urmă ce vreau să spun eu mai sus nu e că suntem unici sau perfecți, nici vorba, dar suntem printre cei putini. Măcar la nivel uman. E critic să fim verticali în tot ceea ce facem; ca echipa și ca proiect. E imperativ să fim autentici în toate interacțiunile noastre: intre noi, membrii echipei, intre noi și clienți, intre noi și furnizori, între noi și autorități, în general. E vital să fim profesioniști în abordare, atunci când navigam probleme intrinseci oricărui start-up sau atunci când relaționăm cu partenerii sau clienții noștri. Faptul că peste toate astea suntem o echipa ai cărei membri au pus umărul la construcția unor jucători de top din piață sau au fost parte din organizații imediat recognoscibile în domeniul în care operează, nu poate fi decât garanția că știm ce facem. Măcar de cele mai multe ori. Da, suntem oameni, avem slăbiciunile noastre, avem orgolii, ne contrazicem, ne certam, dar la finalul zilei nu uitam să râdem si să construim împreună. Mai multe despre cine suntem noi ca profesioniști aici. Mai multe despre cine suntem ca oameni veți vedea în timp, în interacțiunile cu noi (pentru asta v-am recomanda să vă abonați la newsletter-ul nostrumarketing made me do it!).  

Oamenii Investimental nu suntem doar noi, însă. Tot ce construim, toate gândurile noastre de viitor se învârt în jurul celeilalte jumătăți a întregului Investimental. Voi. Clienții. Trecuți, prezenți și viitori. Cei trecuți pentru că vrem să înțelegem ce am fi putut face mai bine daca a ținut de noi. Cei prezenți pentru că vrem să vă oferim cea mai buna experiența de tranzacționare la BVB și pe piețele străine. Cei viitori pentru că suntem convinși că vom găsi calea să ne facem văzuți exact așa cum suntem. Cuvinte mari, poate, dar “dau din casa”: am avut nenumărate ședințe în care ne-am pus întrebarea “ e asta în linie cu valorile noastre?”, “e asta o abordare a unui business care se vrea vertical și autentic?”. Copleșitor răspunsul a fost “da”. Acolo unde au fost și cele mai mici dubii că interesul nostru nu e același cu al clienților noștri ne-am realiniat. E fundamental pentru toți oamenii Investimental să înțeleagă un lucru: cu toții ne dorim să avem succes pe piața de brokeraj. Investimental câștiga când clienții săi câștigă. Există numeroase exemple de modele de business care nu împărtășesc acest sistem, unele mai evidente ca altele. Pentru că azi, însă, vorbim de oameni, repet: Investimental câștigă când clienții săi câștigă.

Action speaks louder than words spune o platitudine un dicton franțuzesc (daca Google nu mă minte), deci nu pot decât să vă invit să ne deveniți clienți, să ne urmăriți și să vă convingeți că la Investimental dincolo de orice, e vorba despre oameni. Oamenii Investimental. Investimentaliștii.

Articole recomandate
Nu rata noutățile

Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal, Bursa pe Bune. În plus, clienții au acces la rapoartele zilnice Zori de Bursă și rapoartele Flash Rezultate Financiare.

Esti gata sa investesti? - Investimental.ro
Ești gata să investești?

Începe de azi, e simplu.

Poți începe să tranzacționezi în 15 min. Cu deschidere de cont și alimentare incluse.